Lezing Dam van der Linden over Hilvarenbeek in de oorlogsjaren

In het kader van het programma 75 Jaar Vrijheid geeft Dam van der Linden dinsdag 29 oktober een lezing over de bevrijding van Zuid-Nederland, toegespitst op Hilvarenbeek. De lezing vindt plaats in Schuttershof in Esbeek, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

Tommies poseren in Esbeek op hun gevechtswagen, oktober 1944.

Van der Linden verzamelt al jaren poststukken uit de Tweede Wereldoorlog. Die poststukken spelen dan ook een rol in zijn lezing. Van der Linden is gefascineerd door oorlogsgeschiedenis, hij is ook een van de rondleiders in het Museum De Bewogen Jaren in Hooge Mierde.

Diessen en Hilvarenbeek werden respectievelijk op 3 en 4 oktober 1944 bevrijd door de geallieerden. Omdat de opmars richting Tilburg stokte lag de bevolking nog weken lang onder vuur van Duitse troepen die zich in de omliggende bossen hadden ingegraven.