Hoge onderscheiding voor veteraan Moos Raaijmakers

Tijdens de herdenking van 75 jaar bevrijding Hilvarenbeek heeft waarnemend burgemeester Harrie Nuijten in Elckerlyc een hoge koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Moos (Lucien) Raaijmakers. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met Zwaarden.

Burgemeester Nuijten en Moos Raaijmakers.

Die laatste toevoeging geldt personen die een staat van dienst hebben in het leger. Raaijmakers is meermalen uitgezonden geweest voor vredesmissies in het buitenland. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van tal van collega’s van Raaijmakers en hoge officieren.

Moos (iedereen noemt hem bij zijn bijnaam) Raaijmakers (58) uit Hilvarenbeek heeft zich sinds 1977 bijzonder verdienstelijk gemaakt voor diverse verenigingen, musea en organisaties, zowel lokaal, regionaal en internationaal, op het gebied van militair erfgoed. 

Met zijn grote inzet draagt Raaijmakers onder meer bij aan het onderwijs voor de jonge generatie op het gebied van historie en de maatschappelijke problematiek rond de altijd actueel zijnde thema’s over strijd, oorlog, godsdienst en meer.

Meer op de website van de gemeente Hilvarenbeek