‘Eindelijk! Bevrijd!’ Nieuwe voorstelling van Het Historiater

Na maandenlang onderzoek doen en theatraal stoeien met historische feiten is het eindelijk zover: op 4 oktober gaat de nieuwe voorstelling ‘Eindelijk! Bevrijd!’ over de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding, in première. 

Het verhaal gaat over Bekenaar Herman van der Maas, die in het najaar van 1943 wordt opgepakt in de trein richting Rotterdam. Dit is het begin van een beangstigend avontuur dat hem langs de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog brengt.

Dit familieverhaal is een van de inspiratiebronnen geweest voor de nieuwe voorstelling. Makers en acteurs Anke Spieringhs en Daan Helmendach laten op toegankelijke wijze zien hoe de oorlog is begonnen en geëindigd, zowel in Nederland als wereldwijd. Ze bespreken belangrijke regionale gebeurtenissen, volledig afgestemd op de speellocatie. 

Op vrijdag 4 oktober 2019, precies 75 jaar na de Bevrijding van Hilvarenbeek, gaat de voorstelling ‘Eindelijk! Bevrijd!’ in première in de zaal van café De Gouden Carolus in Hilvarenbeek.

Daan Helmendach en Anke Spieringhs spelen het stuk ‘Eindelijk! Bevrijd!’

Koop nu kaarten

Via de link stuur je een mail naar theatergroep Het Historiater. Geef in de mail je naam, het aantal kaarten voor volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar door.
Ticketprijzen (inclusief 1 consumptie): Kinderen t/m 12 jaar: €10,- , regulier: €15,-

Reserveer voor 4 oktober 17.00 uur, Gouden Carolus Hilvarenbeek (jeugdvoorstelling vanaf 9 jaar)

Reserveer voor 4 oktober 20.30 uur, Gouden Carolus Hilvarenbeek (voorstelling voor volwassenen)