Dodenherdenking 4 mei

Herdenking Hilvarenbeek in 2018.

Zaterdag 4 mei worden traditiegetrouw de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Maar ook slachtoffers van de oorlogen en vredesoperaties waar Nederland na 1945 bij betrokken was. In Hilvarenbeek begint dat met overdenkingen en muziek op het binnenplein van het gemeentehuis, waarna kranslegging bij het oorlogsmonument op de Vrijthof (aanvang 19.30 uur). In Diessen komt men vanaf 19.30 uur bijeen bij partycentrum Hercules. Om 19.40 uur begint de tocht naar het monument aan de Kerksingel, alwaar bloemen worden gelegd.

In Hilvarenbeek krijgt de herdenking dit jaar een bijzonder tintje. S. Hatelet, die gevlucht is voor het oorlogsgeweld in Syrië en nu in Hilvarenbeek woont, zal een herdenkingstoespraak houden. In Diessen houdt Jan Hylkema, overlevende uit een Jappenkamp, een toespraak waarin hij het specifiek over eten zal hebben.

Waarnemend burgemeester H. Nuijten zal namens de gemeente de bijeenkomst in Hilvarenbeek bijwonen. In Diessen is wethouder Van der Loo present.