Zwerfkei op Roovert herinnert aan tragisch lot Britse soldaten

Op zaterdag 26 oktober 2022 is aan de Roovertsedijk een zwerfsteen met plaquette onthuld ter nagedachtenis van de dood van drie Britse soldaten op diezelfde dag in 1944. Het was ten tijde van de opmars van de geallieerde troepen in Hilvarenbeek dat de drie soldaten op die plek op een landmijn reden. Ze waren op weg naar Poppel om de stelling van de Duitse troepen te verkennen. De soldaten waren op slag dood.
Bij de onthulling van steen en plaquette spraken burgemeester Weys, Ton de Jong namens de heemkundige kring en Peter van der Gaag namens de Engelse Brenda Lewis, dochter van Alan Rogers, een van de drie omgekomen mannen.

Onderstaande foto’s van Ton Vugts geven een indruk van de herdenking.

Lees ook het verslag van de herdenking in De Hilverbode

Zie ook: De dood van drie jonge Britse bevrijders op Roovert