Bloemen leggen bij oorlogsmonument

Vanwege de coronacrisis zal de dodenherdenking op maandag 4 mei in Hilvarenbeek en Diessen zonder publiek plaatsvinden. 

In Hilvarenbeek zal burgemeester Evert Weys samen met Ton Vugts namens de Commissie 4 mei een krans leggen bij het beeld de Feniks op de Vrijthof. In Diessen legt wethouder Ted van der Loo een krans bij het oorlogsmonument aan de Kerksingel. Hij zal geen toespraak houden.

Van de herdenking in Hilvarenbeek doet de lokale radio VLOH direct verslag. Het programma begint om 19.30 uur met eerder opgenomen toespraken door mevrouw Beukers en door dominee Annemarie Hagoort. Om circa 19.50 uur opent de burgemeester de herdenking, gevolgd door het luiden van de kerkklokken. Om 20.00 uur is de kranslegging waarna Paul van de Maas de Last Post blaast en er twee minuut stilte in acht wordt genomen. 

Leden van Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 zullen thuis ook de Last Post spelen, en na afloop van de twee minuten stilte het Wilhelmus. 

Dodenherdenking in 2019. Vanwege de coronacrisis is de herdenking dit jaar zonder publiek.

Bloemen

De inwoners kunnen toch hun medeleven laten blijken door, onder strikte voorwaarden vanwege de coronacrisis, bij de oorlogsmonumenten op maandag 4 of dinsdag 5 mei een bloem te leggen. Bij het monument in Hilvarenbeek staan emmers waaruit men een bloem kan pakken. 
Het is niet toegestaan om tijdens de herdenking zelf bloemen neer te leggen, publiek zal geweerd worden. Dringend verzoek is ook om de anderhalve meter afstand in acht te nemen.

De toespraak en het leggen van de krans in Hilvarenbeek volgt u vanaf ongeveer 19.45 uur live via BeekTV (digitaal kanaal 12 van Caiway), via het YouTube-kanaal van Kerk-tv Hilvarenbeek. De uitzending op VLOH Radio start al om 19.30 uur met diverse sprekers.