Hoorspel over smokkelaars in de oorlog opnieuw te horen

Kees van Kemenade, schrijver van het hoorspel, met Jan Naaijkens die een rol speelt in het stuk. (2014) Foto > Emmanuel Naaijkens

Het hoorspel ‘De Smokkelaar’, dertig jaar geleden geschreven door Kees van Kemenade, is opnieuw te beluisteren. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en gaat niet alleen over smokkelen, maar vooral ook over het verzet in Hilvarenbeek.
Het hoorspel, waaraan bekende Bekenaren hun medewerking aan verleenden, werd dertig jaar geleden uitgezonden door Omroep Brabant. Lang was men er van overtuigd dat de originele opnamen niet bewaard waren gebleven, maar Bart van Hoof (medewerker van Omroep Brabant) heeft de banden toch kunnen achterhalen.
Wie het hoorspel wil beluisteren kan dat doen via de website van de VLOH, dat het stuk onlangs heeft uitgezonden.

Ga hier naar het hoorspel. Vanaf 9.35 minuten begint een interview door Michiel van de Sanden met Kees van Kemenade. Vanaf 29.40 minuten begint het hoorspel. Het duurt ongeveer een half uur.