Foto-exposities in Elckerlyc over de oorlog

In de corridor van Elckerlyc is vanaf zaterdag 19 oktober een expositie te zien met foto’s over Hilvarenbeek en Diessen in de Tweede Wereldoorlog. Op de eerste etage is een expositie ingericht over de pilotenlijn (hulp aan vluchtelingen). De exposities lopen tot en met zaterdag 14 november. 

De opening van de tentoonstelling is om 14.00 uur en is voor iedere belangstellende toegankelijk. Onder meer zal het woord gevoerd worden door Jan Leermakers, zoon van de veearts Piet Leermakers in Biest-Houtakker die hulp bood aan onderduikers. In het zicht van bevrijding is hij doodgeschoten door een Duits commando. Verder zal Peter Davies, afkomstig uit Schotland, vertellen over zijn vader die in oktober 1944 een van de bevrijders was.

Op de tentoonstelling in de corridor zijn onder andere foto’s te zien van de inval van de Duitsers, van mensen in het verzet, van de jodenvervolging, van onderduikers en van de bevrijding van Hilvarenbeek en Diessen in oktober 1944. 

De exposities vinden plaats in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding. De foto’s zijn te bekijken tijdens de openingsuren van Elckerlyc. 

Twee panelen van de expositie over de oorlog.
Jonge Beekse vrouwen poseren samen met bevrijders voor de fotograaf, oktober 1944.