Heel Hilvarenbeek Haakt Poppies

Een poppy staat symbool voor gevallenen in gewapende conflicten. Oorspronkelijk werd het in de angelsaksische wereld gebruikt als een eerbewijs aan gevallenen in – aanvankelijk alleen – de Eerste Wereldoorlog, maar sindsdien aan alle andere gewapende conflicten waarin leden van het Brits gemenebest stierven. En nog later is het het symbool geworden van alle gevallenen, over de hele wereld.

Het symbool, de zogenoemde grote klaproos (papaver rhoeas), gaat terug tot het gedicht In Flanders Fields van de Canadese arts, militair en dichter John McCrae, waarin de bloeiende klaprozen (In Flanders fields the poppies blow) in contrast worden gesteld met de talloze grafstenen waartussen deze onschuldige bloemen bloeien. (bron: Wikipedia)

In de aanloop naar de viering van 75 vrijheid roepen we iedereen op om zo veel mogelijk poppies te haken! Scholen, haakclubs en iedereen die zin heeft kan het patroon volgen en zo veel mogelijk rode poppies haken. Deze poppies worden gebruikt bij de manifestatie op 20 oktober.

Je kunt het patroon hier downloaden. Lever je poppies uiterlijk vrijdag 18 oktober in bij Hilvarenbeek Infopunt, Vrijthof 11.