Dodenherdenking 2017 in Diessen en Hilvarenbeek

Donderdag 4 mei herdenken we, 72 jaar na de bevrijding, de Nederlandse slachtoffers die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast staat de herdenking stil bij de Nederlandse slachtoffers die na de oorlog zijn gevallen in oorlogssituaties in het buitenland.

DIESSEN

De herdenking start om 19.30 uur met een stille tocht vanaf Hercules naar het oorlogsmonument aan de Kerksingel in Diessen. In aanwezigheid van de gilden Sint Joris en Sint Sebastiaan. Wethouder Jan van de Wiel legt namens de gemeente Hilvarenbeek een krans bij het monument. Daarnaast lezen kinderen een gedicht voor om het gedachtegoed levend te houden. Het Diessens mannenkoor en harmonie Sint Willibrordus verzorgen een muzikale bijdrage aan de herdenking. Om 20.15 wordt de samenkomst afgesloten.

HILVARENBEEK

Het programma in Hilvarenbeek vindt zoals gebruikelijk op twee plekken plaats.
De plechtigheid begint om 19.30 uur op de binnenplaats van het gemeentehuis. Na een opening door burgemeester Ryan Palmen zal W. Aarts een herdenkingstoespraak houden. Vervolgens is er een muzikaal intermezzo en daarna spreekt dominee A. Hagoort een woord ter overweging uit. Dan is het de beurt aan het koor Becadans en aansluitend houdt Onno van den Dries, leerling van Kindcentrum De Driehoek, een voordracht.

Na een stille tocht over de Vrijthof volgt het tweede deel van het programma bij bevrijdingsmonument de Feniks. Burgemeester Palmen legt een krans en kinderen leggen bloemen bij het beeld. J. Roberts speelt ‘Last Post’, waarna de aanwezigen twee minuten stilte houden. Met het zingen van het Wilhelmus is de herdenking ten einde.