Met verhalen herinnering aan de oorlog levend houden

De dodenherdenking op 4 mei vond dit jaar plaats in hele bijzondere omstandigheden. Ton Vugts, voorzitter van het comité dat in Hilvarenbeek jaarlijks de herdenking organiseert, noemde de sfeer op de lege Vrijthof ‘onwezenlijk’. Maar zoals ook de landelijke herdenking op een lege Dam als indrukwekkend werd ervaren, was dat ook bij de sobere herdenking in Hilvarenbeek. Burgemeester Evert Weys legde er in zijn nadruk op dat het belangrijk is om de verhalen over de oorlog te blijven vertellen omdat je zo ook bij toekomstige generaties de herinnering aan die donkere dagen, waarin menselijke waarden werden vertrapt, levend te houden. Paul van de Maas blies dit jaar de Last Post.

Burgemeester Evert Weys
Ton Vugts
Paul van de Maas
De herdenking was via een livestream te volgen. Bovenstaande foto’s zijn gemaakt van beelden op het tv-scherm.

De uitzending is terug te kijken op YouTube. Klik hier